Hangman

Nieuws

Hangman en overlast?

Geschreven op 02.10.2012
Lees hier onze visietekst 'Rondhangen in een veiligheidssamenleving'. (...) We starten deze visietekst met enkele vaststellingen die de maatschappelijke context schetsen, volgens ons bepalend vo.. Lees meer »

Het recht op de stad: naar alternatieven voor de GAS praktijk

Geschreven op 24.05.2012
Volle GAS vooruit in de voorbeeldige stad? Met  ruim zeventig middenveldorganisaties, academici, kunstenaars en politici bepleit De Hangman alternatieven voor de huidige praktijk van gemeentelijk.. Lees meer »

Camera versus veldwerk?!

Geschreven op 15.05.2012
De roep van de burger naar meer veiligheid klinkt luid. Begrijpelijk en correct dat een gemeentebestuur daar op ingaat. Er zijn heel wat mogelijkheden om in te spelen op dat onveiligheidsgevoel. De ke.. Lees meer »

Vorming 'rondhangen in je beleid'!

Geschreven op 08.05.2012
De Hangman biedt vorming en begeleiding aan iedereen die op een positieve en structurele manier willen werken met en voor rondhangende jongeren:De basisvorming gaat door  op 22 mei in Brugge. Hi.. Lees meer »

Publicatie: De Hangman. Over jongeren in het straatbeeld.

Geschreven op 10.01.2012
  Nathalie Van Ceulebroeck (ed.) Rondhangende jongeren zijn jongeren die een deel van hun vrije tijd doorbrengen in de publieke of semi-publieke ruimte, in een ongeorganiseerde context en in ze.. Lees meer »

Studiedag 'een integrale blik op rondhangende jongeren'

Geschreven op 10.10.2011
Het tekstmateriaal van de studiedag 'een integrale blik op rondhangende jongeren. De Hangman als geintegreerde beleidsoptie' is vanaf nu online te raadplegen. Meer informatie te verkrijgen via i.. Lees meer »

persbericht: Boete wegens spelen?

Geschreven op 16.05.2011
  Het lijkt wel of jongeren vandaag de paria’s van de samenleving zijn. De ene na de andere repressieve maatregel wordt afgekondigd om hen uit het straatbeeld te bannen. Of liever: ze mo.. Lees meer »

Jongeren in het straatbeeld. Studiedag!

Geschreven op 22.04.2011
Studievoormiddag: een integrale blik op rondhangende jongeren Woensdag 25 mei 2011 - Bibliotheek Permeke, Antwerpen Jeugdconsulenten en jeugdwerkers, scholen, politie, straathoekwerkers... Allemaal .. Lees meer »

Persbericht. Westkust pest (hang)jongeren weg

Geschreven op 19.04.2011
  -persbericht   Westkust pest (hang)jongeren weg   VIP's aan de Westkust VIP of Very Import Person, krijgt een heel nieuwe betekenis want aan de Westkust houdt de 'Very Irritatin.. Lees meer »

Hangman zkt hangplas

Geschreven op 01.07.2010
Het zijn warme tijden voor de hangman. Chillen op straat of lekker verkoeling zoeken aan de zwemvijver. Aan welke Vlaamse plas of 'pool' hang jij het liefst rond?En hoe gaat dat dan? Met wie neem jij.. Lees meer »

Hangman door de ogen van Javi TV

Geschreven op 30.10.2009
de hangman... from javi tv on Vimeo. Lees meer »

(Hang)jongeren leveren een creatieve bijdrage aan hun stad

Geschreven op 30.10.2009
 (Hang)jongeren leveren een creatieve bijdrage aan hun stad Jongeren kunnen meer dan hangen alleen, om dit te bewijzen organiseerden Turnhoutse jongeren op 26 september 2009 voor de tweede keer .. Lees meer »

Studiedag "Op stap met Hangman"

Geschreven op 15.10.2009
De eerste presentaties van de studiedag "Op stap met Hangman" zijn te raadplegen onder het luik 'inspiratie'. Lees meer »

Buiten Gewone Buurt

Geschreven op 29.09.2009
Met de oproep ‘Buiten Gewone Buurt' wil de Koning Boudewijnstichting bewoners ondersteunen die een concreet project willen realiseren voor hun buurt, wijk of dorp. Met bijzondere aandacht voor b.. Lees meer »

Met vallen en opstaan!

Geschreven op 10.06.2009
Nieuwe praktijkvoorbeelden en fiches met een overzicht van de verzamelde 'good practices' lees je nu op deze website onder praktijkvoorbeelden! Heb je zelf nog weet van fijne initatieven of wetenswaa.. Lees meer »

De Antwerpse provinciale jeugdraad adviseert....

Geschreven op 01.06.2009
Sinds begin dit jaar is er in de schoot van de Provinciale Jeugdraad Antwerpen een werkgroep 'spelen en rondhangen' actief. Deze werkgroep heeft alles behalve stil gezeten. De regelmatige bijeenkomste.. Lees meer »

Rondhangactie in Willebroek

Geschreven op 27.05.2009
Willebroek  in actie vóór rondhangende jongeren! De jeugddienst en dienst samenlevingsopbouw schreven samen aan een rondhangbrochure.De brochure geeft tips aan buurtbewoners, voor.. Lees meer »
Met steun van de Vlaamse overheid