Hangman

Studiedag 'Op stap met Hangman'

14 oktober 2009

 

Iets doen aan de kennis en beeldvorming over rondhangende jongeren. Met die inzet sloegen tien organisaties de handen in elkaar.

Een jaar geleden kregen we hiervoor ook steun van toenmalig Minister van Jeugd Anciaux en het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen.

De Hangman campagne was geboren!

Tijdens de studiedag van 14 oktober geven we graag prijs welke inzichten en expertise we opdeden tijdens het voorbije campagnejaar. We kunnen hiervoor rekenen op de inbreng van heel wat steden en gemeenten die op hun lokaal niveau knappe dingen realiseerden. Dit alles wordt mooi gekaderd door experten van allerlei slag die er hun deskundig licht over laten schijnen. Hopelijk kunnen we ook op jouw inbreng rekenen om de opgedane kennis te ontsluiten, verspreiden en vertalen naar jouw lokale situatie.


Programma

9u - 9u30 ontvangst

9u30 - 10u00 welkomstwoordje en inleiding over Hangman

10u15 - 12u15 keuze uit 4 workshops waarin telkens voldoende ruimte wordt voorzien voor bespreking en uitwisseling:

12u15 - 13u15 middagpauze

13u15 - 15u keuze uit 3 workshops waarin telkens voldoende ruimte wordt voorzien voor bespreking en uitwisseling. We herhalen 4 workshops van de voormiddag.

15u15 - 16u30 debat over de toekomstige uitdaging voor een Vlaams beleid dat ruimte heeft voor en geeft aan (rondhangende) jongeren met Sylvia Van Woudenberg (Hang Around - Stade Advies Nederland), Jan Van Gils (directeur Kind en Samenleving), Prof. Patrick Hebberecht (criminoloog UGent), Rob De Donder (coördinator Vlaamse Jeugdraad), Jan-Pieter Everaerts (Mediadoc)

16u30 - 17u Prijsuitreiking aan Bissejam

Met steun van de Vlaamse overheid